söndag 25 september 2011

Dagens boktips!

På kvällarna är det många olika sorters böcker som plockas fram, pekböcker, bilböcker, Alfons, Pelle Svanslös, Pippi, Törnrosa... Ja, inte alla samtidigt alltid då, men vi har kommit in i en bra trall då vi försöker läsa mycket för barnen. Linnah hade en hel hög med pekböcker som alltid låg framme, men nu har jag köpt en liten korg där vi samlar dem i så det slipper bli så rörigt. 



Bästa boken just nu är förresten ingen bok, utan ett fotoalbum!



Mitt första fotoalbum med bilder av Catarina Kruusval. Enda nackdelen var att det inte rymdes så många bilder - i det här fick vi precis plats med själva familjen, så jag har faktiskt köpt ett likvärdigt fast med Tummen där vi ska sätta in bilder på mormor & morfar, farmor & farfar och kusinerna.

Nu krånglar blogger, så jag avslutar här och önskar alla en trevlig söndag! Pussåkramheladan! 


Fortsätt gärna tycka till om lamporna i förra inlägget!


lördag 24 september 2011

Beslutsvånda!

I och med den sålda sänggaveln så försvann även våra läslampor. Först tänkte jag köpa en vit, hög träfot med skärm. Lånade hem en från den lokala lampaffären, men blev inte hundra procent nöjd. Även om jag just nu inte läser speciellt mycket, så är det ändå bökigt att inte kunna rikta ljuset och man blir lite bländad när man ligger ner. However, jag har i alla fall fotat fyra tänkbara lampor, och behöver lite synpunkter!




Till vänster: Hemlånad lampfot, och Thildas skärm. Hemtrevligt intryck om jag får säga det själv, men som sagt så kan man inte rikta ljuset. Till höger: Lampan jag i vanliga fall har vid skrivbordet nere. En smula klumpig, men "ellerst ok" som man säger i Norge, möjligen en nackdel att den är av metall = "skärmen" kan bli varm. Svart sladd, ingen favorit. Relativt billig och jag har ju redan en, kan kanske ordna någon annan lampa till skrivbordet? Synd att IKEA ligger långt bort bara! Har fotograferat i morgonljus, därav ljusskillnaden mot bilderna nedan :-)

Till vänster: Hemlånad lampa från Watt & Weke. Skitsnygg i mitt tycke, men på tok för dyr egentligen. Bökig tygskärm som kommer bli svår att hitta en ersättare till när den dagen kommer samt lite tung, och en klumpig fot som tar mycket plats. Genomskinlig sladd - snyggt! Till höger: Även denna lampa är hemlånad. Himla smidigt faktiskt att kunna låna hem och prova! Tack för det Ljuspunkten på Kupolen! (eller vad den nu heter nuförtiden) Lite klumpig och tung fot. Svart sladd, don't like! Metall igen då, kanske är dumt för små barnahänder? Eller så bränner man sig bara en gång...?

Watt & Wekelampan igen fast på andra sidan av sängen. Ja, det var ungefär det som fanns det. Snälla, tyck till!

Pussåkramheladan!

onsdag 21 september 2011

Fixardag...

...var det en sväng nu på kvällskvisten på barnens dagis! Rackarns vad mycket som blir gjort när många hjälps åt. Så skulle man ha det hemma, eller hur? Typ 15 vuxna som kommer med arbetskläder och bara är redo att hugga in :-) Jag målade en bensinpump på väggen och M byggde in en diskbänk för utomhusbruk. Sedan hände en hel del med färg och form, knalliga färger blev det men det funkar på ett dagis tycker jag!



Hittade en så söt ram, jag ska byta bilden som sitter i för den har jag inramad på ett annat ställe, men tills vidare får den duga!

Vad roligt det var med kommentarerna på gårdagens inlägg! Nu fortsätter vi så tycker jag!

Pussåkramheladan!

tisdag 20 september 2011

Lättare...

...att hålla ordning blir det med hjälp av de här etiketthållarna som först var oxiderade, sen sprayade jag dem vita och sen ångrade jag mig och gjorde dem svarta. Nu sitter de på plats på Philips byrå, är jättenöjd! Bilar, duplo, järnvägar. Nu syns det tydligt att allt har sin plats. Det hjälper ju inte P och hans kompisar så mycket än, men det kommer, och vi vuxna får ju lättare iaf!




Idag känner jag mig nöjd och glad, det blev som jag hoppats på, en sak som jag funderat lite över :-)

Och så en sak till! Som jag glömde skriva angående mig själv och som jag faktiskt tycker hör till min personlighet - Bråttom! Jag har bråttom jämt, och småspringer alltid. Jag tror jag har haft bråttom sen jag föddes då jag anlände en hel månad för tidigt.

Nu ser jag fram emot lite mer kommentarer här på bloggen, jag ser ju att ni är många som är inne och läser. Men vilka är ni? Blir så glad när ni skriver lite :-)

Pussåkramheladan
 

måndag 19 september 2011

Vilket kopiöst...

...ruggigt väder det var idag! Känner mig "fruggig" efter turer in och ut ur bilen i strilande regn. Har tänt lite ljus och myser med mina små sjuklingar
 ♥ 
T är den som är mest krasslig och har pratat i sömnen och haft frossa, hon har somnat under en filt på sitt rum, skönt för henne att få vila lite. Önskar nästan att jag kunde göra detsamma men de är inte så synkade när det gäller sovtider, L har redan sovit och P ska helst inte sova alls för att kunna somna ikväll :-)


Idag blev jag ombedd att beskriva mig själv.  Vem är jag? Ja, vem 17 är jag?! Det är en bra fråga faktiskt! Först och främst mamma till världens bästa barn men även foto och inredningsintresserad, spontan - gillar att göra något oväntat samtidigt som jag tycker om att ha ordning, reda och struktur. Tycker om att träffa vänner även om tiden inte alltid räcker till. Gillar att promenera, pyssla och har alltid tusen idéer i huvudet och nya projekt på gång. Glad, men ser bestämd ut ;-) Lite blyg ibland, men kan prata hur länge som helst när jag väl kommer igång. Det är jag! Just idag är jag förkyld och lite off men det går ju över :-)

Så min fråga tillbaka är: Vilka är ni?

Pussåkramheladan! 

söndag 18 september 2011

Vardagsrum med vimplar

Fotade en vimpel lite hastigt i vardagsrummet och passar på att lägga ut bilden. Maila eventuella förfrågningar till varlillabutik@gmail.com Själv är jag sugen på en rödmönstrad till jul, hur känner ni?






Pussåkramheladan 
Grisfis

Häromdagen när jag skulle städa på stortjejens rum så råkade jag välta ner den här grisen i golvet så hjulen sprack. Han (hon?) fick komma på lite lagning och allmän uppfräschning! Tidigare stod den på en svart vagn med svarta hjul men jag tyckte den blev sötare med vita detaljer faktiskt. Kroppen fick en ny ljusrosa färg också som jag tycker passade bättre än den aprikossmutsiga den hade innan.




Sitter och surfar efter nya sänglampor men det är inte så lätt! Först var jag helt inne på en hög "pinne" med lampkjol eller liknande. Men så tänkte jag att det ger ju inget vidare läsljus, och inte är det riktbart heller. Kanske borde ha någon annan sort? Var på den lokala lampaffären igår, och de hade flera jättesnygga där både skärm och lampa var i metall. Men prislappen var i högsta laget tycker jag, och så tänker jag att en skärm i metall kanske blir varm och det är ju inte så smart när man har små barn...? Hittade en annan modell med skärm i tyg som var jättefin, men så strejkade mobilkameran, måste in och ta en närmare titt någon dag!
Nu ska här strykas tvätt!

Pussåkram på er!

lördag 17 september 2011

Sänggavel säljes!

Säljer vår sänggavel i fint och fräscht skick, passar för två st 105 sängar. Vitmålad pärlspånt, fastsatt belysning och på/av-knapp i serien Eljo renova. Pris 800:- 



*SÅLD*

Pussåkramheladan! 

torsdag 15 september 2011

Till salu!

På grund av ett felköp från en internetbutik så säljer jag mina nya bordstabletter från Miljögården som kom till mig med posten igår. Jag trodde att de skulle vara vita, men de var grå/mullvad när de kom. Inget fel på dem, och helt oanvända. 6 st för fyndpriset av 300 kr (ord pris ca 90-100 kr styck)



Skriv en kommentar om du är intresserad av att köpa! Först till kvarn! *SÅLDA*

Pussåkramheladan!

onsdag 14 september 2011

Siffror

De här sifforna ska jag plocka fram i februari när vi har 2, 4 och 6-års kalas! Det känns som tvåans gångertabell. 2-4-6-8-10... :-) Fast nu är det stopp! I alla fall på logiken!

Idag har jag lånat hem lampfötter. Mötte gulliga Marit som fick vara smakråd. Nu får vi se vilken som får stanna. Fast vi tyckte lika, så det lutade åt den :-) Lexington hette den också, modellen alltså, inte märket. Och dem gillar ju jag!

Nu har jag haft lite hjälp här vid datorn så jag avslutar redan här för blogger är inte så samarbetsvilligt när det väl har börjat krångla.

Pussåkramheladan!
 


söndag 11 september 2011

Nu har...

...dockorna fått det fint må ni tro! Finare än oss andra som bor i det stora huset! Ljusa golv är faktiskt något jag själv gärna skulle vilja ha. I nästa hus kanske?



Omöblerat, än så länge. Möblerna har fått flytta ut så lacken hinner härda lite. Kolla in de söta hattaskarna och hängaren med dockornas finkläder.




Kunde inte låta bli att ställa in dem på prov bara en liten stund. Stolarna fick bli vita med ljusrosa sits och bordet fick gå i samma stil det med. Till höger; dockornas husdjur!



Köksavdelningen fick gå i lite Pippi Långstrump stuk. Ljusrosa och riktigt ljusgrön.



Våningssängen har blivit helvit och har fått nya madrasser och nya täcken. Hur dockskåpet såg ut innan kan ni se här. Jag tycker i alla fall att det blev mycket trevligare med vitt!

Vilket ruggigt väder det var idag då! Jag tror bestämt att vi håller oss inne och myser med lite tända ljus!

Pussåkramheladan!
 

lördag 10 september 2011

Grisar, kaniner och vimplar

Här kommer lite bilder från Thildas rum. Fick ett ryck häromdagen och tog ner de "gamla" vimplarna i rosarutigt, grönprickigt mm och bytte ut dem mot lite nya från Vår lilla butik!



Fina bokstavstavlan som barnens farmor broderat. Grisen är en liten ljusstake från Maileg som jag målat om i en ljusare nyans. Den ser nästan vit ut på bilden men i verkligheten ser man att den är ljusrosa. Den påminner om hennes favoritgosedjur, Bamsen, som är med i ur och skur.


Den här grisen köpte jag på söta Floralin & Junior i Stockholm för många många år sedan. Gillar den fortfarande!


Söta småfötterna som goa U hjälpt mig med!


Fina Tildakaninen, gjord av mormor!


Nya vimplarna som går i blommigt, ljusrosaprickigt och vitt.


...och så avslutningsvis - nya favoritlampan!

Idag har jag, T och P varit på Friskisgympa, premiär för P idag! Jag och T har gått sedan länge. Sedan kastade vi oss i bilen och åkte till Säter och hälsade på hos Mig & Alice. Mycket fint fanns det, men jag känner mig nästan lite mättad just nu, var ska man göra av allt? Fler som känner igen sig? Om man ska få plats med något nytt måste man ju till slut ta bort något också.

Kan tillägga att vi åkte direkt från gympan till Säter för att spara lite tid, åker man hem och visar sig för lillasyster blir det livat när man åker igen och Linnah + Mig & Alice = mardröm. Så vi klafsade in i affären i mjukisbrallor och huvtröjor. Mötte M som äger butiken i dörröppningen och passade på att ursäkta klädseln till henne och hennes väninna och örnade sedan vidare för att ingen skulle få en närmare titt. Fick sedan höra att det var självaste Spets & Snor Helena som jag inte kände igen i all hast. Jag och hennes man jobbade tillsammans en gång i tiden btw! Ja det var bara en liten parentes. Typiskt bara att man ska möta folk när man är sitt absolut fulaste jag :-)

Sedan har vi i alla fall promenixat och jag har sprutmålat alla dockskåpsmöbler igen. Puh vilket jobb det var fast det var så smått, nästan lika mycket jobb som med stora möbler! Visar er imorgon!

Pussåkramheladan!
 

lördag 3 september 2011

Kanske...

...gör jag något annat av mitt lilla pastelliga hörn på övervåningen. Fort kan det gå också, om man har lite tur!
 ♥



Bord från Kallholmen, just nu på rea! Hink från Adding Lifestyle. Grön plåtburk köpt med hjälp av Elisabeth från en butik i Gävletrakten!

Pussåkramheladan! 

fredag 2 september 2011

Flickiga fönster

Idag kom dem äntligen, lampan jag dreglat efter i flera år. Minns hur jag stod i Kofferts butik på Arlanda  tidigt en morgon och övervägde om jag skulle släpa den med mig till Mallis och tillbaka men beslöt mig för att låta bli ;-) Sedan har jag sett den till och från men alltid tyckt att den varit i dyraste laget. Men så tycker jag att den har en nytta också, nämligen att skrämma bort det läskiga mörkret som framkallar monster och allt möjligt för mina små. Så nu har den fått flytta in hos Thilda som är den enda av barnen som sover något så när på sitt rum *s*




Sötaste lampan!


Stora fönstret har fått lite annat pynt som tidigare stått i hyllan.



Dockskåp och liten stol från Indiska.

Nu ska jag och barnen iväg och träffa Anneli, Albin och Noah. Tjingeling! 

torsdag 1 september 2011

Idag fick...

...vi tummen loss, jag och E. Först hämtade vi barnen från dagis, gav lite mellis och begav oss sedan till en närliggande lekpark. Där fick barnen leka av sig, vi fikade lite och sedan styrde vi kosan hem till dem där vi sydde färdigt en beställning. Vi hade först tänkt tacka nej eftersom det är rätt mycket pyssel med de här små figurerna och E jobbar rätt mycket nu och jag har fullt upp med min nya vardag, men så var det en kund som verkligen verkligen ville ha den. Så vi la på ett kål och gjorde den helt färdig, det ska bara på en rosett! Förenat nytta med nöje på bästa möjliga sätt alltså! 



Pussåkramheladan!