söndag 30 januari 2011

Thildas rum Oj vad det var glest med inlägg här, förlåt! Barnen har varit hemma från dagis hela veckan, på grund av allmänt dålig sömn hos alla här hemma och när vi tyckte att vi piggnat till lite så gick det magsjuka så vi vände i dörren och åkte hem igen. Magsjuka tar man ju inte om man slipper! Barnen spenderar mer och mer tid på sina egna rum och jag gissar att vi har förklaringen på bild här ovanför. T hade en kompis hemma på besök i fredags och efter lek och fika så var det mysigt att krypa ner och kika på Barbie i ett modeäventyr :-) Nej, idag ska det städas härhemma. Bäst att sätta fart! Pussåkramheladan!

lördag 22 januari 2011

Den som söker den letar! Jag köpte en hylla förra sommaren, på rea, från Ellos. Släpade hem kartongen, la den på ett bra ställe och sedan föll den i glömska - tills vi kom på att vi skulle göra om lite på barnens rum. Plötsligt kom jag att tänka på hyllan och hur perfekt den skulle vara på Philips rum. Började leta i garaget. Ingen hylla. Vinden. Nix. Friggeboden. Nope. Klurade ett tag. Mammas och pappas vind kanske? Trängde mig upp där också, men ingen hylla. Fick nästan svårt att sova på nätterna. Var var hyllan?? Hade vi - Gud förbjude - råkat kasta den? Osannolikt, men ändå. Fick börja om, och till slut hittade jag den, under trädgårdssoffan i friggeboden, täckt med gullfiberisolering. Puh!! Philip och Blixten kollar på....Bilar! Nu är det gympa om en timma för 17 gubbar och här sitter jag i nattlinne. In i duschen bums! Pussåkramheladan!

tisdag 18 januari 2011

Sweet dreams ...Vips så är det morgon och alla ska iväg till jobb och dagis. Idag hade jag önskat lite sovmorgon.
Eller överhuvudtaget, fler mornar utan stress. Pussåkramheladan!

fredag 14 januari 2011

Det här med att vara lillasyster Det är inte alltid kul att vara minst i familjen. Massor av roliga leksaker - som man inte får röra - inne på syskonens rum. Linnahs favoritsysselsättning är att "leka" i Thildas dockskåp. Och storasyster är faktiskt oftast snäll och låter henne hållas, men inte just med dockskåpet eftersom det blir sån otrolig oreda där inne och det tar lite tid att plocka iordning. Så i julklapp fick Linnah ett eget dockskåp att härja i! Tadaa! Gulligt va? Modellen mindre än Thildas och rosa istället för gult, men samma stil. Jag köpte det på rea på Kuckelikana en gång för länge sen, innan L knappt var påtänkt, och tänkte att om vi inte får nån mer tjej i familjen så säljer jag det och går ändå med vinst. Men nu fick vi användning av det själva! Inuti finns söta tillbehör och möbler målade, inte så lätta att fånga med stor kamera men jag gör ett försök.
Söta hattaskar bredvid fönstret.
Vägghylla med smått och gott. Hjärttapet och lite möbler. Tittar man till höger ser man en skål med guldfiskar.
Kanin med söt kjol! Perfekt mat om man blir hungrig. Tydligen en balettdansös som bor här inne. Alla möbler hörde till också, perfekt för en liten pillerillfröken att plocka med. Har tagit bort alla småpryttlar som hon kan få i halsen och låter bara de större grejerna vara kvar. Pussåkramheladan!

torsdag 13 januari 2011

Julpyssel i januari?? Yes, jag har fått fnatt. Häromdagen tog jag in alla julsaker som jag nyss packat bort och gjorde en inventering deluxe. Rensade bort lite skräp som aldrig används och gjorde nya snygga kartonger till förvaringen. Det ska bli ännu mysigare att klä granen nästa år när pyntet ligger i den här fina lådan! Krubban har fått en fin förvaringsask. Hade tre små hälpredor med mig så resultatet är väl inte perfekt kanske, men personligt! Har gjort askar till glitter och kulor med barnens bilder på, Linnahs är inte klar än så den är inte med på bild. Sen håller jag på med en varsin likadan ask till dem där vi ska spara sånt julpyssel som de gör själva. Så man håller isär vems som är vems. Runt bilderna limmade jag lite band för att det skulle se roligare ut. Thildas band var så himla gulligt tycker jag, en linnefärgad spets med hjärtmönster. Men nu är julen definitivt slut för den här gången! Pussåkramheladan!

tisdag 11 januari 2011

Askar med alternativ Jag har gjort i ordning askar till barnen. Eller, där ljög jag. Det är bara Thildas som är klar. Måste hitta fler lådor! Den här är av zink, och den hade ett motiv på locket som jag målade över med vanlig v-slip. Sedan har jag överfört en bild från en utskift med ett speciallack och sedan slipat och lackat bilden. Tycker själv att den blev rätt charmig, så nu står de andra två på tur. Helst skulle jag som sagt vilja köpa lådor med lock utan tryck men det verkar inte vara så lätt att hitta. Tips mottages fortfarande tacksamt :-) Tanken är att vi ska förvara barnens minnessaker i dem. Allt från tidningen vi sparat från dagen de föddes till mjölktänder (i en egen liten ask förstås) Den här lådan är av A4 format, eller i alla fall näst intill. Måste se om den räcker till bara, vi har rätt mycket sparat!
Just nu förvarar vi minnessakerna i vanliga vita kartonger. Inte så dumt det heller faktiskt. Kanske ska ha zinkaskarna till nåt annat? Cd skivor eller andra fulheter som kräver förvaring? För de här lådorna vill man ju ha framme, helst utan att små hjälpredor möblerar om allt för mycket. Då finns ju risk för att innehållet kommer bort, och det vore ju synd.
Tål att tänkas på! Nu är det dags för simskolepremiär för Thilda, ska bli så skoj! Pussåkramheladan!

måndag 10 januari 2011

Yes and no Vår rostfria diskmedelspump har rostat sönder. Det säger väl allt! Köpte nya varianter som egentligen är ämnade för tvål men det går ju lika bra. För att se skillnad på innheåll tänkte jag först knyta fast en liten skylt, sen tänkte jag att det blir nog kladdigt så jag tog fram den hederliga gamla dymon. Utrymmet var ju lite begränsat. Diskmedel är ett långt ord. Det fick bli Yes istället. Den andra då? Handsprit är också långt. Fick bli No istället. Nej tack till bakterier hemma hos oss! Idag är mina stora barn på dagis för första gången på länge. Hjälp vad tyst och konstigt det blev! Pussåkramheladan!

söndag 9 januari 2011

Nattens projekt! Tada, här är den, min nya favoritpryl! Vad tycks? Jag skulle nästan vilja ha den framme jämt *s*
Tindra har hört av sig och frågar hur jag gör när jag textar, jag tycker egentligen om att skriva och texta på fri hand, men i det här fallet har jag fuskat. Hittade ett typsnitt som jag tyckte om, skrev ut det på ett vanligt tunt 80 grams papper. På baksidan av pappret fyller man i konturerna av bokstäver eller i det här fallet siffror med en vanlig blyertspenna. Sedan lägger man pappret med rätsidan upp mot det man ska måla på och kluddar över det värsta man kan med pennan. Då hamnar avtrycket där det ska och man har konturer att gå efter. Baggis!
Sen tycker jag att det är absolut enklast att bara måla med en permanent tuschpenna, typ en sån som man skriver på skivor med. Vill man så kan man stryka över med ett lager vit färg så det inte blir så hårt, men i det här fallet har jag inte gjort det. Piece of cake! Pussåkramheladan!
Frågor! Vad skoj att ni har börjat skriva frågor till mig, ber om ursäkt för att jag varit seg att svara. Ibland får man mycket gjort, och ibland inte liksom. Fast nu ikväll (natt?) har jag slagit på turbon och målat en liten byrå/adventskalender som barnen ska få nästa jul. Dreglade över den vid första advent men tyckte att den var för dyr, dessutom ville jag måla om den och det innebar även att texta om siffror på 24 stycken lådor. Men, inredningsnörd som man är, så har jag drömt om den på nätterna, så nu bestämde jag mig för att slå till när butiken hade lite rea efter jul. Alltid gör det nån krona. Så nu är den ommålad och färdigtextad, är jättenöjd med resultatet! Inte så att jag längtar efter advent igen alltså, för nu vill jag ha vår. Men det ska ändå bli jättemysigt att ta fram den! Vi har aldrig haft nån sån där kalender med småpaket för barnen för det har känts som att man lägger ut flera hundra på skräp. Men nu har jag bestämt att de får öppna var tredje dag. Nån liten bil och lite hårspännen och sånt går väl alltid åt? Vad mer kan man lägga i? Philip tycker inte om godis och Linnah är för liten. Thilda kan väl få nån klubba kanske...men mer? Ja jag har ju ett tag på mig att grunna, och ni som vill får gärna tipsa! Madeleine har skrivit och frågat om lampan i Linnahs rum, den köpte jag på en interiörbutik i Valbo (Gävle) förra hösten. Har inte sett den någon annanstans varken före eller efter, och jag är osäker på om butiken finns kvar. Antingen var det Smaksak eller Divas boning. Ring och kolla vettja! Erica har hört av sig och frågat om "The prince/ss sleeps here-tavlorna" som barnen har över sina sängar. Jag köpte den ena på en butik som tyvärr inte finns kvar längre på Kupolen. Undrar om det inte var Miljögården som hade dem. När jag fick fler barn köpte jag dem på art.com Eftersom jag inte visste om Linnah var en pojk eller flicka så köpte jag både prince och princess men fick som bekant bara användning för den rosa, så Erica ska köpa den blå av mig. Kul! Nej nu ska jag sova tror jag minsann. Pussåkramheladan och hela natten!

tisdag 4 januari 2011

Tyger Usch vilken tidig start det blev idag. P vaknade redan fem och skulle krypa ner hos mig och sova vidare en stund, det var bara det att blöjan läckt så han var blöt och när vi skulle byta sängkläder vaknade Linnah så det var lika bra att gå upp. Har i och för sig hunnit med att pyssla lite, men det går ju fortare utan barn i knät så i vanliga fall föredrar jag kvällarna :-) Har gjort ett experiment med en zinklåda idag. Min syster var här förra veckan och berättade att hon är på jakt efter fina kartonger att förvara julsaker i, känns lite roligare att ta fram dem om de ligger fint förpackade och det håller jag helt med om. Så nu kan jag inte sluta tänka på det utan är på kartongjakt för fullt. Köpte några i papp på panduro igår, men helst skulle jag vilja ha i zink eller trä och i format som en skokartong ungefär men det var visst inte så lätt att hitta till rimlig summa. Tips mottages tacksamt! Har fått en fråga om tygerna till Linnahs lapptäcke, de flesta av dem kommer från Panduro. Pussåkramheladan!