måndag 30 augusti 2010

Kolla! Idag har det lossnat helt för lillskruttan, och nu både kryper och sitter hon utan stöd. Wiii! Vad fort det går, vad stor hon börjar bli! På gott och ont. Min minsting! Om ett år ska hon börja på dagis... Vill inte! (trots att det är världens bästa dagis) Vill bara frysa tiden och snusa hennes goa bebisdoft och njuta av henne på heltid!! Sitter här nu med henne sovandes i min famn och känner både lycka och ett sting av vemod. Men nu slår vi bort det där sista och ägnar oss åt nuet, eller hur? Pussåkramheladan!

söndag 29 augusti 2010

Syster och bror... ...liten och stor! Å vad glad jag är över att jag förevigade ögonblicket på mina pyjamasfisar! Skulle ha beskurit bilden lite, men eftersom jag inte har PS längre så får ni hålla tillgodo med den oklippta varianten ;-) Pussåkramheladan!
Min glada kille! Såhär såg han ut igår morse, min Philip. Glad och nöjd. Sedan blev det ändring på det, jädraranåda. Bar honom gallskrikandes från Lindex i stan till parkeringen vid systembolaget. Svettigt! Och innan dess hade han inte visat sig från sin bästa sida om vi säger så. Det är rart med barn! :-)
I bakgrunden syns hans nya lapptäckeshund som är klar så när som på ögonen, därför kommer ingen helhetsbild. Ingen höjdarbild kanske, men det här är en tass ;-) Fina färger tycker mor i huset! Igår kväll fick det bli en tur till akuten, min man skulle borra hål i hårspännen (!) till mig och borren gick av och han borrade sig rakt genom tummen. Aj!! Tack och lov så var det tur i oturen och det räckte med att tvätta rent, ta en stelkrampsspruta och plåstra om. Jag antar att läkaren skrattade lite när han gick, för han hade berättat precis hur det gick till. Borra i hårspännen liksom. Haha. Mitt fel. Sorry! Pussåkramheladan!

onsdag 25 augusti 2010

Mina flickor! Här kommer lite höstbilder på Thilda och Linnah i nya fina mössor! Ser ni tanden? Hon är livsfarlig nu, den lilla godingen :-) Sitta kan hon också, näst intill i alla fall. Här sitter hon ute på gräsmattan helt utan stöd för första gången.
Thilda fick en ny kappa idag, hon blev jätteglad och utbrast "Men Gud så bra! Den kan jag ha när jag ska leka polis" Haha. Inte riktigt vad hennes mamma tänkt sig kanske ;-) Barn är underbara! Pussåkramheladan!

söndag 22 augusti 2010

Min lille... ...traktorälskare var i sjunde himlen igår när morfar tog med honom till Pylonen här i stan där det visades mängder av olika fordon! Pussåkramheladan!

fredag 20 augusti 2010

Död dator! Puh. Sist jag bloggade så satt jag uppe till halv tre på natten. Datorn tackade mig genom att stendö morgonen efter. Inte precis vad man vill vakna till! Tack och lov så var hårddisken oskadd och ny dator är inhandlad, så nu återstår "bara" att installera alla program igen och komma till ordningen igen. Ja, det är tur att det är materiella ting. Linnah sitter med vid måltiderna och såhär såg det ut idag när hon käkade spaghetti med pyttelite kantarellstuvning. Har inlett projekt rensa här hemma. Hjälp vad mycket man har i gömmorna! Måste försöka lägga i turbon. Pussåkramheladan!

onsdag 11 augusti 2010

Såhär glad blir man... ...när posten kommer, och den visar sig innehålla en present från gulliga Johannah med bloggen Pumpalot. Självklart inviger vi den på en gång, haklappen alltså!
Poppis med prickar! Prilligt värre! Pussåkramheladan!
L som i Linnah! De senaste dagarna har jag klippt och sytt en hel del. Tanken var från början att barnen skulle få varsin lapptäckeshund, men nu står jag i valet och kvalet att låta dem vara vanliga lapptäcken istället. Klart är i alla fall att Linnah ska få ett lapptäcke till sin säng, och det kommer att se ut ungefär såhär när det är färdigt. Just nu finns ingen stoppning och ingen baksida, men det kommer! Har blandat rosa och ljusturkos nyanser. Små och stora prickar, ränder, rutor och blommigt tyg. Nallen har förstås lappar i samma tyg. Me like! På L:et har jag klistrat på olika papper i samma färger och mönster. Just nu sitter Thilda och tittar fascinerat på Leila bakar. Sådan mor sådan dotter? Pussåkramheladan!

söndag 8 augusti 2010

Min favvokille! Min lilla Philip, 2½ år, är inte speciellt förtjust i mammas kamera. Honom måste man verkligen lura för att han ska vara med på kort, annars gömmer han sig helst, tyvärr, för det finns ingen som är så söt när han skrattar som han. Min lilla blondie
Provar en båt på stranden. Skepp o hoj!
Hjälp vad läskigt, det är ju mellanrum mellan spjälorna!
Vem vill köpa biljetter av den här lille killen? Snart kommer tjejerna stå i kö :-) Idag och igår har jag pysslat med en lapptäckeshund till Philip. Om den blir skaplig så lovar jag att visa den när den blir klar! Pussåkramheladan!

lördag 7 augusti 2010

Sötaste bebisen... ...som jag känner! Igår provade vi yoghurt och det tyckte hon faktiskt om, så jag kastade mig till affären och köpte massor av små delikatessburkar, som bonus var det 4% fetthalt istället för 2 som det oftast är. Toppen! Pussåkramheladan!

fredag 6 augusti 2010

Mallisbilder! Puh, har knappt hunnit börja med bilderna ens, men so far so good. Visst är hon fin, min stortjej? Det är hennes fotspår man ser i sanden. Pussåkramheladan!
Min inredningskamera! I min väska bär jag alltid med mig en liten kamera. Min mobilkamera är verkligen inget att hänga i julgranen så där får man gissa sig till vad man fotat. Den här är inte heller någon värsting, men den fyller sitt syfte, nämligen att fånga idéer! Den senaste tiden har jag snubblat över bland annat dessa skönheter:
Sötaste lilla "mössan" till en burk. Tyvärr var den inte till salu, men idén får följa med mig och ska strax presenteras för min virkande svärmor ;-) Från sidan
De här fina burkarna från IB Laursen. Vill ha!! Ni vet väl att jag fyller år snart? *blink* Det här galet söta växthuset med ett runt fönster i nocken. Även denna finns på önskelistan! På Mallis finns såna här söta brevlådor överallt. Måste snart besöka ett byggvaruhus och se om de finns till salu, för en sån här skulle jag verkligen vilja ha! Måste ju vara möjlig att frakta hem också eftersom de ser rätt små ut, och man borde kunna fylla den med nåt så den inte skrymmer så.
Den gröna lådan är också toksöt, förutom färgen då och att nån har skrivit sitt namn med spritpenna. Men som sagt. Me like! Håller fortfarande på att tvätta och stryka på heltid. Hur lång tid tar det egentligen att komma ikapp efter en veckas semester?? Pussåkramheladan!

torsdag 5 augusti 2010

Linnah 6 månader! Nu har vår lilltjej blivit "stor"! Tänk vad tiden går fort, för ett halvår sedan var det februari och om ytterligare ett halvår har vi passerat jul, och hunnit städa bort den för länge sen, och gissningsvis så har vi ettårskalas här hemma! Idag har vi suttit ute och haft lite våffelfest för Linnah. Nytt för dagen är att hon också får provsmaka, vi ska se om hon reagerar på mjölk eller inte. Än så länge har det gått bra, hurra!
Lilltjejen i solen med våfflan i hand. Pussåkramheladan!

onsdag 4 augusti 2010

Hemma igen... ...efter en vecka i paradiset. Bilder kommer, jag lovar, ni kommer inte undan :-) Vi har haft det så himla bra, varmt och skönt, sol och bad. Linnah har blivit döpt på samma dag och plats som sina syskon och på min och M's bröllopsdag. Apropå det sistnämnda så firade vi genom att gå på Cranberrieskonsert i Palma, så himla mysigt! Det var på en gammal tjurfäktningsarena (bra att de används till annat nuförtiden) och det var sådär stjärnklart och varmt som det bara blir utomlands trots att det var sen kväll/natt. Men nu är resan till ända och vi samlar minnen som bomull runt hjärtat. För mig så kommer känslan av solsken och varm sand tillbaka genom alla fina bilder. Nog om detta nu, åter till verkligheten ;-) Linnah har fått en ny hylla som ska sitta i hennes rum, det där som vi ska bygga nångång ni vet. Eller nåndag. Min syster brukar säga att det borde finnas en nåndag i almanackan, och det är ju sant, måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag söndag nåndag. Allt sånt som man ska göra nåndag skulle bli gjort då! Hur som helst. I hyllan har jag lånat söta Theo & Thea som mormor sytt till Thilda. Prickigt regerar hemma hos oss!
Hyllans "krön" och Thildas söta sekretär i bakgrunden. Pussåkramheladan!