måndag 31 maj 2010

Prilliga prickar... ...har tjejerna på sina nya necessärer. Mormor har hjälpt mig att pimpa dem lite med rosetter och nalle/kaninknappar. Thilda tyckte att den med kaninen var sötast så den fick bli hennes. Lille P är mycket bättre idag, så himla skönt! Men han får vara hemma och vila sig imorgon också för säkerhets skull. Pussåkramheladan!
Mors dag! Gissa om jag blev snopen imorse när M och barnen kom upp med dukad frukostbricka och sång. Jag hade faktiskt glömt att det var mors dag idag! Sämre saker kan man ju vakna till :-) Lite sovmorgon hann jag med också, å vad skönt! Stackars P har nämligen haft krupphosta hela natten och väckarklockan hos oss står ju fortfarande ställd på mysko tider som ett på natten och fem på morgonen och sådär.
Bästa storasystern! Bästa Philip har inte mindre än två titlar! Storebror och lillebror. Slå det ni, tjejer!
Bästa lillasystern! M kom på att de kunde plocka en liten bukett från rabatten, men T drabbades av dåligt samvete i sista minuten och förnekade sin inblandning i det hela ;-)
Roligaste motiven att rita just nu är havsbottnar med sjöstjärnor och andra växter, så här har Thilda gått loss på ett kuvert. Till höger ser man även guldpengar som ramlat ur en skattkista och en snäcka med en pärla i! Guldpengar var just vad som fanns inuti, fast i pappersvalör. Inte så tokigt för en småbarnsmamma att åka iväg och handla till sig själv! Mycket uppskattat! Just nu värker mammahjärtat över min lillkille som hostar så förskräckligt. Han har fått hög feber också, som om det inte räckte ändå. Imorgon väntar samtal till vårdcentralen. Pussåkramheladan!

torsdag 27 maj 2010

Thilda är... ...den enda jag känner som lyckas ramla ur sängen nattetid - och landa på fötterna! Hon är definitivt den enda jag hört talas om som kan kissa på toaletten sovandes, och nu kan vi även lägga till duscha sovandes till listan över ovanliga egenskaper :-) Bildbevis finns tyvärr inte, men jag slänger in en annan bild på den goaste storasyrran i hela världen! Mitt stora hjärta! I bakgrunden ser man ett körsbärsträd i full blom. Mmm! Godis för ögonen! Pussåkramheladan!

onsdag 26 maj 2010

Syster och bror... ...liten och stor! Tycker Philip ser lite stolt ut på den här bilden, håller en vakande hand på babysittern. Och vilken dröm för Linnah att ha en storebrorsa, en som kan beskydda henne mot retstickor, hålla handen när det känns läskigt, och så kanske han har snygga kompisar också som ren bonus ;-) Linnah själv syns knappt för snuttefilten som hon gosar med ;-) Pussåkramheladan!

tisdag 25 maj 2010

En stor sol bland en massa småsolar Pussåkramheladan!

måndag 24 maj 2010

Toksöta unge! Såhär fin var Thilda på Pappa Thias "kalas" i lördags! Hon fick själv välja kläder, valet föll på en rosaprickig favorit i garderoben!
Prinsesstårta passar ju en prinsessa förstås! Pussåkramheladan!

lördag 22 maj 2010

Grattis Thias! Idag fyller bästa Thias år! Hur många han fyller är tydligen hemligt. Men om jag säger att han fyllde 35 förra året så förstår ni *blink* Jag och barnen har varit uppe och sjungit och Thilda har ordnat paketjakt. Men den bästa presenten av alla är att Linnah ätit upp allt i flaskan de tre senaste målen. Hurra! Har flyttat runt lite ramar här hemma, just nu får de här sitta i nya hallen! Sötnos, Solstråle och Sockerbit står det på dem. Nu ger vi oss av på långpromenad hela familjen. Pussåkram på er!

fredag 21 maj 2010

Mysdag i solen! Alla ni som bor häromkring vet hur fruktansvärt kvavt det var ute igår! När jag och lillan varit och vägt henne och fixat dagens ärenden så tog vi faktiskt en timmas siesta på en filt ute på gräsmattan. Såhär såg det ut!
Tack alla som ringt, mailat och messat om att ni röstat på Linnah! Blir så glad! Tävlingen ligger ute en månad, så det finns gott om tid för er som ännu inte gjort det :-)
Pussåkramheladan!

onsdag 19 maj 2010

Om det är någon som vill rösta på Linnah i Lifestones tävling så skulle jag bli jätteglad! Gå in på lifestone.com, scrolla dig ner till tävlingen och klicka på Rösta i den pågående omröstningen, välj Linnah, skriv in din mailadress. Klart! Stort tack på förhand!
Man ska inte ropa hej... ...förrän Linnah börjat äta. Tydligen. På det här dygnet har hon fått i sig ungefär hälften av det hon "borde". Hm. Skärpning nu fröken!!! Men nu ska vi inte deppa ihop över det och göra nån stor grej av det. Is i magen. Vi fortsätter idag med, imorgon är en annan dag, sjukhuset väntar och vi får se vad de säger. Du är ju så förskräckligt pigg, glad, nöjd....ja helt underbar! ÄT nu också bara så blir det här toppen! Igår kväll tog vi oss en riktigt härlig kvällspromenad. Barnen var mätta, nybadade och nöjda. På med fleecekläder och så iväg. Underbart! Så himla skönt att få komma ut och riktigt njuta av våren. Mötte en bekant häromdagen på kupolen och skulle hjälpa henne välja lämpliga ytterkläder till sin lilla bebis och kom på mig själv med att tänka att det är nog bäst att han har nåt tjockt, det är ju vinter ändå! Hela våren har gått och jag har liksom missat det. Fick nästan en chock när jag såg att gräsmattorna var gröna och blommorna knoppas för fullt. Var tog den här tiden vägen? Pussåkramheladan!

tisdag 18 maj 2010

En av de bästa dagarna i mitt liv... ...har knappt börjat! Linnah är numera sondfri, i morse åt hon som sagt upp ALLT i flaskan, så jag fick den stora äran att dra ur slangen. Tadaaaaa! Såhär tjusig är min älsklingsbebis utan halva ansiktet fullt av tejp! Sen får vi som sagt se hur länge det varar, har lärt mig att inte ta ut något i förskott, men samtidigt så måste man ju vara glad och våga hoppas! Pussåkramhelaunderbaradan!
Är man trygg i sin manlighet... ...så kan man prova syrrans rosa glitterskor med ett leende! Today is my lucky day - snart ryker sonden! L har ätit bra i flera dagar nu och imorse avgjorde hon det hela genom att äta upp ALLT i flaskan! Så nu chansar vi och ser hur hon gör om hon själv får styra. På torsdag ska vi in och väga, och då sätter vi in en ny om det inte funkar. Tänker inte göra det svårare än så. Sådetså! Pussåkramheladan!

måndag 17 maj 2010

Min bilälskare När vi var på sjukhuset som mest med Linnah så var barnen jättemycket hos mormor och morfar. När de fick syn på oss så kom de springandes med armarna utsträckta och man blev sådär riktigt glad och tänkte "ÅÅÅ, mina älsklingar!! Jag har saknat dem och de har saknat mig med!!" det var bara det att Philip oftast sprang förbi min famn och bort till bilen. Mamma var inte så viktig, det var BILEN som var viktig! Är man en sann bilälskare så är man!
Idag fick han tillfälle att prova mormors bil en stund
Trivs som fisken i vattnet Å vad många knappar
Körkort i flingpaketet? Pussåkramheladan!
Äntligen vår! I lördags small det till på riktigt och det kändes som att sommaren var här! Barnen var ute hela dagen, och jag och Thilda passade på att fika lite. Philip gillar ju inte glass (eller godis heller för den delen) så han åkte hellre traktor en stund, men vi tjejer gillar ju sånt som är sött :-) Apropå sött - det fina hårspännet är virkat av bästa farmor
Vaniljglass, minimarshmallows och strösselprickar. Mmmm! Idag är jag riktigt riktigt glad, för Linnah har ätit bra i flera dagar! I morse överraskade hon M genom att väcka honom en halvtimma innan "utsatt tid" och sedan slurpa i sig 110 ml av egen maskin. Heja! Pussåkramheladan!

söndag 16 maj 2010

Lunch God sallad med osttärningar och vindruvor. Mums! Pussåkramheladan!

lördag 15 maj 2010

Uterumsdrömmar Vi har ägnat några dagar åt att spåna och spana fram och tillbaka. Igår tog vi bilen och åkte runt i flera timmar (befriande att komma ut från huset som varit vårt fängelse den senaste tiden!) Det här med uterum är något vi funderat på till och från i flera år men vi har inte ens kommit fram till var vi i så fall ska ha den. Vår framsida vetter mot söder, och även om det är ljust och trevligt så blir det ju bastuhett på sommaren. Nu har vi i alla fall kommit fram till att baksidan måste vara bäst. Den har morgonsol och kvällssol. Nu ikväll när vi kollade så var det soligt och fint en stund efter åtta och det tycker jag känns helt ok. Kanske att det inte vore så dumt ändå? Nu kommer vi till frågan om utformning. Jag vill att den ska kännas lite personlig och rolig, inte bara stora glaspartier. Den måste passa ihop med huset något så när. Först hade vi tänkt ha panel nedtill och glasrutor upptill, men vi vet inte, kanske känns det som att ha en utbyggnad, ett extra vardagsrum eller vad jag ska säga. Har inte bestämt riktigt än. Vi gillar utformningen av vår förstukvist med kryss-spröjsar, kanske blir det något i den stilen? Någon som har en bra bild?
Vi gillar den här stilen! Tänk bort de fula benjaminfikusarna och innanmätet. Kanske rött plåttak istället eftersom vårt hus har rött tak. M är inne på plasttak för att få in så mycket ljus som möjligt, och även om jag köper resonemanget så gillar jag som sagt plåt...eller... ...såhär! Och då menar jag inte med soffan och kristallkronan alltså, utan taket. Säkert inte ett dugg praktiskt, men ack så charmigt! M fick akut hjärtsnörp när jag föreslog det och försöker prata bort det så fort jag för det på tal. Well, vi får väl se. Den här diskussionen har bara börjat!
Pussåkramheladan!

fredag 14 maj 2010

Tadaaa! Tänk att man blir på så mycket bättre humör när man får pyssla med lite heminredning :-) Fast det är ju helt opiffat i hallen än så länge så det är ju inga toppenkort kanske, men å andra sidan får det inte plats så mycket mer heller för utrymmet blir ju en smula begränsat. Men jag är i alla fall himla nöjd! Det är ganska precis ett år sedan vi drog igång nu, och snart är vi klara. Det har varit många hinder under resans gång, men som sagt, snart så! Vi lät det gamla fönstret sitta kvar när vi började med ombyggnationen
Snyggsladden sitter fortfarande kvar, men den ska bort nu under helgen!! Byrån/köpmansdisken kommer från Ilva. Jag har länge drömt om en snarlik modell från All in wood men tyckt att den varit för dyr. Sedan hittade jag den här för mindre än halva priset inklusive frakt. Vilket fynd! Toppen att varje barn har tre lådor var! Förvaring får man aldrig för mycket av.
Mitt enda piff hittills är en enkel krans...
...och en lampa som jag egentligen tänkt ha i Linnahs rum. Nu startar jakten efter en till, nån som vet var de finns att köpa? Jag och M ska ge oss ut på lite spaning efter snygga inglasade altaner. M är toksugen på att bygga en, men jag är lite tveksam. Ena halvan av mig vill, den andra vill inte. Jag vet precis hur mycket jobb det är, och det är ju kul om barnen kan träffas och umgås med sin pappa nu under sommaren. Förra året när vi/han höll på med förstukvisten fick jag oftast ta med mig dem och åka härifrån för att vi var rädda att de skulle göra illa sig, och för att det ibland inte funkar med två små hjälpredor. Men vi får se hur det blir. Vips så står vi där, mitt i nåt halvfärdigt projekt och undrar hur tänkte vi? Nån som känner igen sig? ;-) Pussåkramheladan!
Regn och spyor Jag ska försöka att fokusera på det positiva aaaalldeles strax, ska bara berätta att jag väcktes av en kräkig Philip i min säng samt en liten extraspya i köket ;-) Men han har i alla fall ingen feber idag och är vid gott mod. Matte och Linnah har varit och vägt, och nu väger hon prick ett kilo mer än när hon föddes! You go girl! Hon har haft en fin viktuppgång trots att hon ätit en lite mindre mängd än vi blivit ordinerade. Själva tror vi att hon fått för mycket mat, att det kanske är därför hon kaskadkräkts och räserbajsat den senaste tiden. Det måste ju vara bättre att man får behålla det man får i sig, även om man inte kräks upp maten så kan det ju inte vara bra att bajsa fem gånger om dagen när man i vanliga fall bara bajsar en? Jag vet ju att T och P aldrig ens var i närheten av de där mängderna mat som står på förpackningen till bebisvällingen, så varför skulle L äta jätteportioner? Sen har min byrå kommit också, eller köpmansdisk kanske kan ska kalla den. Den gick in på millimetern, ser ut nästan som om den vore platsbygd :-) Först när jag såg kartongen så fick jag en klump i magen, ett stort hål. Transportskada!! Nej!! Tack och lov så var den välemballerad så den hade klarat sig. Bilder kommer! Riktigt gedigen var den också, med träskenor och allt.
Här är min nya ljusstake som jag köpt på Gruvgatan. Slank in där i lördags när vi åkte hem från sjukhuset. NÅT kul ska man väl ha när man åker till Falun var och varannan dag? De har visst bytt ägare där inne, men det syntes ingen skillnad alls förutom att de hade tagit in lite pelargoner till försäljning. Men det fanns en del fint ändå, såklart! Pussåkramheladan!

torsdag 13 maj 2010

En gnällig rapport Igår var jag inne på "ska man skratta eller ska man gråta"? Den frågan kvarstår kan man ju lugnt säga! Jag var så himla trött igår så jag deklarerade att jag tänkte lägga mig tidigt! Skulle mata skruttan, men hon var väldigt ledsen och det drog ut på tiden. Kanske hade hon ont av vaccinationssprutorna hon fått tidigare på dagen? Hur som helst. Matte tog upp henne och skulle lägga henne i vår säng. BAARRRFFF. Årets jättespya. Givetvis prickade hon både min och Mattes halva. Och vad värre var att den del av sonden som ska vara nere i magen plötsligt stack ut genom munnen. Ingen större skada skedd bedömde vi när vi dragit bort eländet och funderat en stund - Vi får prova att mata med enbart flaska nästa mål. Dessutom underlättar en positiv tankegång! Plötsligt är hon sondfri! Kanske läge att ta nåt fint kort? Börjar tänka igenom fina kläder inför morgondagen. Springer för säkerhets skull och hämtar kameran. Här gäller det att utnyttja tiden! Tar några bilder. Tillbaka till tvätten. Man ska ju inte gnälla när man har tvättmaskin (men ni som läser här ofta vet att storasyster hade magsjuka för ett par dagar sen. Då tvättade jag rubbet, istoppstäcken, filtar, kuddar. Alla synliga textilier i sovrummet, och det blir ett par stycken i och med att barnen har växasäng/spjälsäng där också. Natten efter senaste saneringen läcker Philips blöja i vår säng såklart så igår morse fick vi ställa oss och tvätta igen. Det kan man ju leva med, fast helst inte flera gånger i veckan) Rev ut lakan och gick ner och startade en tvättmaskin. Thilda och Philip hann somna. Klockan visade strax efter midnatt, det är i alla fall inte vad jag kallar att gå och lägga sig tidigt när man är trött. Gick ner för att göra mat till Linnah. Hör en lång ramsa som inte låter trevlig från övervåningen. Blir lite nervös. Inte en läckande blöja inatt igen väl? Ropar försiktigt upp till Matte. Vad hände? -Det är Philip, han har spytt ner hela sängen! Djupt andetag. Nej! Kan jag gömma mig i garaget och komma fram om några dagar? Bet ihop och gick upp igen. Mötte Matte och en droppande, gråtande pojk. Stackars Pip, vilken hemsk upplevelse att vakna av att man kräks! Jag samlar ihop sängkläder med korvbitar och gurktuggor. Gick ner för att skölja av det värsta. Maskinen redan upptagen, kräklukt i hela huset. Nybadad men ändå ledsen och snyftande Philip. Tröstar och försöker bädda så gott det går och vi kryper ner för att titta på Thomas tåget. Sedan följer det scenario som alla ni som någonsin haft magsjuka barn känner igen. Lagom tills man duschat och tagit på nytt och torrt så kommer nästa spya. Igen och igen. Stackars Philip! Det var mycket gråt vill jag lova! I timmar höll vi på. Under tiden skulle Matte försöka mata Linnah med flaska. Hon sätter sig självklart på vrångan och vägrar. M försöker och trugar. Nix. Pytsar in milliliter för milliliter med en spruta, NÅT måste hon ju få i sig om vi ska slippa åka in. Murphys lag träder in igen och hon kräks ner hela köksgolvet. Lukt av nutramigen påminner om sur strumpa, och när den är uppäten och borde ligga i magen men istället hamnar någon annanstans så blir det inte ett dugg bättre, jag lovar. Jag och M möts på väg till och från tvättstugan, jag med Philips kläder och handdukar, han med Linnahs. Ringer 34:an och förvarnar, snart kommer vi. Ja, inte hela gänget såklart, Matte får åka själv med Linnah (är ändå tacksam att vi inte åkte då sonden kom upp, för då hade Philips spyor hamnat i bilen) Ösregn ute. M får köra i 60 km/h in till Falun. Det i sig är väl ingen fara, men när klockan närmar sig två på natten kan man ju hålla sig för skratt. Morgon. Jag, Philip och Thilda i Borlänge, Matte och Linnah i Falun. Philip vaknar sex och vill ha välling. Jag som hoppats på lite sovmorgon med tanke på nattens aktiviteter. Sorry killen, men det går inte, det funkar inte när man kräkts!. Förklara det för en vällingsugen tvååring den som kan! Jag rostar mackor, kokar ris och trugar. Rullar små bollar av innanmätet till rostat bröd och tycker själv att det ser lite spännande ut. Nope. Välling, annars kan det vara! Badar för att distrahera honom. Tar på torra kläder och tänker att nu är nog stormen över. Självklart inte! PJJJUKE. Börja om! Nu mår han i alla fall lite bättre. Fast han har fått feber istället. Lille killen, vilken otur! Vi som trodde att han hade klarat sig. Hann i alla fall ta ett vettigt kort på Linnah utan sond! Kolla lillfingret :-)
Pussåkramheladan!

onsdag 12 maj 2010

Nu ska vi ut och gå, Melker! Såhär såg det ut imorse! Philip bestämde att det var dags för promenad, och så blev det också! Idag har jag hört en lite halvrolig kommentar, från en läkare dessutom. "Varför är ni så viktfixerade?" Hahaha. Man kan ju tro att han inte läst journalen överhuvudtaget! Ska man skratta eller gråta? However. Jag och M har i alla fall tagit ett klokt beslut idag. Nu ska vi sluta tänka på det här på heltid. Vi måste leva också! Självklart ska vi väga henne och prata om det lite lagom sådär, men det är inte rättvist mot Thilda och Philip att de ska behöva höra matprat, sjukhusprat, matlistor, läkarprat, frågor till läkare, rapporter till släkt och vänner och analyser hit och dit under all sin vakna tid. Nu ska hon äta det hon vill, vi sondar resten och sen är det bra! Känns ganska skönt faktiskt! Pussåkramheladan!

tisdag 11 maj 2010

Thilda leker fjäril Jag tänker ibland att om Thilda vore ett djur vore hon en fjäril. Dels så är det ett av hennes älsklingsdjur, och sedan är hon liksom lika kvick som en fjäril. Vips så hade hon klätt av sig sina praktiska fodrade lekbyxor och tillhörande randiga tröja och hade skuttat i ett linne och fjärilsvingar. Nu fladdrar hon omkring här och matar sin lilla unge, "Fjärils-Linnah". Att den sistnämnda sover och inte är speciellt delaktig verkar inte bekymra henne nämnvärt. Idag verkar magsjukan vara borta *peppar peppar* Igår fick hon ett litet återfall och kräktes ner hela soffan. Då var vi rätt ynkliga både stortjejen och jag. Nu är vi piggare och allt är rent och fräscht igen, vi hoppas att vi klarar oss från fler incidenter!! För det räcker så bra ändå, med allt runtomkring Linnah och hennes mat. Lillskruttan överraskade oss genom att äta rätt så bra inatt, faktiskt, men nu på eftermiddagen har hon övergått till sina gamla vanliga matmängder, dvs inte ens i närheten av "okej". Har varit på ett möte med en läkare idag där vi var utlovade en tidsplan, vi pratade om väldigt mycket, men någon tidsplan blev det inte trots påtryckningar från oss. Jag antar att hon "gick på" det här med att Linnah ätit skapligt inatt. Jag känner mig som världens pessimist, men sådär gör hon jämt, man tror att man hittat en trend, en röd tråd...vad som helst. Nu vänder det kanske!! Och så bara vänder det tillbaka igen. Som vanligt. Pussåkramheladan!

söndag 9 maj 2010

Murphys lag Ja, lagen om alltings jävlighet har slagit till. Igår när jag och Thilda skulle läsa saga så kom plötsligt herr magsjuka och hälsade på. Vips så var det kräks överallt, på Thilda, på mig, i sängen, på bamsen... Stackars Thilda fick nästan panik. Hur får man av sig ett kräkigt nattlinne fortast möjligt? Och idag känner jag mig sådär matt och illamående, så jag och Thilda badade, och sen tog vi oss en tupplur tills klockan var nästan tre. Skönt! Hoppas nu att det stannar vid det... Bästa Thias och bästa pappsen satte upp grinden som planerat (och bästa svärmor har målat den under veckan, och bästa mormor har tagit hand om Philip) Visst blev det bra? Tre kryss och tre barn :-) Precis som jag ville ha det! Snart blir det lättare att vara ute med barnen då vi minimerat rymningsrisken till autobahn nedanför. Inte helt färdigt än, det måste anslutas med mer staket och ett hönsnät i syrénhäcken, men vi är en bit på väg i alla fall! Nu får vi se det positiva i det hela. Linnah har inte kräkts sen i fredags, igår hade hon gått upp lite i vikt. Och Thilda är mycket piggare idag. Philip skulle ha kommit hem idag men nu känns det onödigt att ta in honom till alla bacillerna. Han var i alla fall hemma en sväng och var ute och lekte, alltid något! Pussåkramhelakräkigadan!

fredag 7 maj 2010

Kolla in den här lilla godingen! Hon är - förstås - lika go och glad som vanligt! Och hon verkar vara helt opåverkad av allt ståhej runt omkring henne (tack och lov!) Idag har vi kopplat in en matpump som pumpar in lite mat via sonden, dygnet runt. Det är förstås bra att något händer, och vi är villiga att prova allt, men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite jobbigt ändå (och det tycker jag förresten inte är så himla konstigt, det är väl ingen förälder som vill se sitt barn kopplad till en maskin?) Hon blir liksom inte så mobil nu. Det är inte "bara" att lyfta upp henne om hon blir ledsen och behöver tröstas för sladden åker lätt ur (även om vi såklart kommer vänja oss vid makapären, den går ju att stoppa och koppla bort, samt att vi inte ska ha den för alltid) och vi blir inte så rörliga. Vad man inte ser på bilden är en flaska i en plastpåse som just nu hänger i gardinstången, tänk droppställning så är ni med på utseendet, och den måste liksom hänga någonstans högt upp, vi fick inte låna med någon ställning från sjukhuset. Man kan inte bara ta henne i famnen och gå från ett rum till ett annat, maskinen måste ju med. Vi kan såklart sätta upp nån krok i taket, men som ni förstår är det inte jättepraktiskt, och vi blir ju ändå lite låsta dit maskinen är. Jag hade önskat och trott att vi skulle kunna ha den här mojängen kopplad till barnvagnen eller så, så vi hade kunnat komma ut lite mer. Menmen. Man kan inte få allt här i världen, och självklart är det enda viktiga att hon blir bra. Och givetvis är det underbart att slippa sjukhusmiljön och få vara hemma lite. Tagg i hjärtat är dock att Philip inte kan vara hemma så mycket som jag önskat, för jag kan säga att liten pillerman inte funkar sådär klockrent ihop med slangar, sladdar och maskiner. Jag försöker lära mig av Linnahs syn på saken. Hon verkar ju lika pigg och glad som vanligt, och stör det inte henne - varför ska det störa mig? Har man en positiv syn på det hela så underlättar det ju! Men det är inte alltid så enkelt. Man måste få sörja lite också, att hennes första månader blev så galet präglade av det här tråkiga. Att det inte riktigt blev som vi tänkt. Sen är vi ju glada också, såklart! För tjejen är ju underbar! Ja. Det var nog ungefär allt för idag. Over and out!

onsdag 5 maj 2010

Linnah firar tre månader... ...genom att ha en riktig kräkardag! Idag har hon kaskadkräkts upp ALLA måltider utom ett halvt som hon fick innan röntgen. Sista gången så ringde jag på sköterskan och sen satte jag mig och grinade. Vad är det här??? Hon har ju i princip inte fått behålla någonting idag! Nu har de sökt en läkare som ska komma och se om hon behöver dropp. Röntgen är gjord, och det preliminära utlåtandet var att allt såg bra ut. Och det är ju toppen såklart, men vad är det som orsakar allt det här då? Kände mig riktigt riktigt ledsen efter röntgen då jag påtalat för läkaren att vi vill träffa honom även på eftermiddagen, och nämnde det för säkerhets skull även för sköterskan. Timmarna gick och till slut gick vi ut och frågade. Då hade han gått hem, utan att komma till oss. Om han inte hade tid så hade väl en sköterska kunnat komma in och ge besked? Vi trodde ju evetuellt att vi skulle få åka hem på permis, om allt nu såg bra ut. Nu upplever jag det som att vi satt och väntade i onödan, på all den där tiden hade jag med lätthet kunnat åka hem och träffa Philip och Thilda en stund, och duscha och ta rena kläder. Sitter i kräkiga nu, men det är ju en petitess i sammanhanget. Fick ringa och förklara för T i telefon att jag inte kunde komma hem alls idag och det var inte skoj alls. Philip har jag inte sett på flera dagar. Fast, med facit i hand så är jag ju glad över att vi inte åkte hem eftersom hon kräkts så mycket. Men jag är ledsen ändå. Linnah är glad trots allt...och det är ju skönt. Fast det är inte ett dugg roligt! Pussåkramhelakräkigadan!

tisdag 4 maj 2010

Tillsammans med favoritleksaken! Idag har det inte varit mycket action precis. Jag missade precis läkarronden för jag åkte hem för att gratta bästa mamma som fyller år idag, men Matte var här och tog hand om ruljansen. Linnah är i alla fall feberfri och hon har gått upp i vikt sen igår, puh! Men det har inte blivit någon röntgen än. De har eftermiddagsrond nu, så kanske kanske händer nåt efter det, fast troligtvis inte, gissar att klockan är för mycket. Jag hoppas på att få besök av Thilda och Thias idag. Philip kan tyvärr inte följa med, för han är förkyld. Jag och Linnah är egentligen isolerade på vårt rum, för hon är också lite snorig och får inte gå ut på avdelningen. Men om Matte kommer och tar hand om Linnah så kan ju jag och Thilda ta oss en titt på lekterapin till exempel. Det gjorde vi igår och det uppskattades verkligen! Där jag sitter nu har jag utsikt över en liten innergård med en lekplats. Tänk vad perfekt att ha det så hemma egentligen, inte värstingkul för barnen kanske, men underbart för föräldrarna - alla nödvändiga leksaker, gungor, sandlåda, bobbycars, trehjulingar - men inga möjligheter att "rymma" som just nu är vårt stora bekymmer därhemma. Lillkillen börjar tycka att vår gård inte riktigt räcker till och vill ut på gatan, och de av er som vet var vi bor vet att det är värre än Autobahn ibland. Så just nu ägnar jag mig åt att drömma om en innergård där barnen kan leka och vara ute medan man själv kan laga mat till exempel men ändå har uppsikt över dem. Pussåkramheladan!

måndag 3 maj 2010

Dagens rapport Vilken soppa det här är alltså! Vi fick ju permis från 34:an i fredags. Blev ombedda att övergå till vanligt mjölkbaserat tillägg (har jag redan skrivit det kanske? Är vimsigare än vanligt nu...) och gjorde det, och igår reagerade hon med flera kaskadkräkningar och massor av bajs (likadant som hon reagerade när vi bytte till till det komjölksproteinfria) Ringde in till 34:an och vi bestämde att vi ska återgå till det mjölkfria. Vi åkte inte in eftersom hon trots allt fick behålla det vi sondade i under natten. Nu i morse när vi kom in så hade hon gått ner i vikt, hade feber och bajsar fortfarande ganska mycket. Så läkarna tyckte att vi skulle stanna, så det gör vi förstås. Nu ikväll har hon dessutom varit tröstlöst ledsen under en lång tid, jättejobbigt eftersom man ju är orolig för hennes mage. Kanske är det trångt i den nedre magmunnen ändå? För igår kväll kaskadkräktes hon massor av mat fyra timmar efter att hon ätit. Stackars liten, hon riktigt vred sig och skrek sig svettig. Magknip tror personalen, och det hoppas jag med. Just nu sover hon, så jag hoppas att hon får vila sig rejält för det kan hon behöva efter det här dygnet! Såhär glad var hon i morse när vi tagit ur sonden. Hon är ju lika fin med sond som utan, såklart, men det är ändå roligt att ha kort på henne utan tejp i halva ansiktet. Håll tummarna för att röntgenapparaten är lagad imorgon, för då kanske vi kan få göra passageröntgen i morgon istället för på onsdag!! Tänk om gåtans lösning finns där? Tack för alla telefonsamtal, mail mm. Fortsätt gärna höra av er, det betyder mycket! Pussåkramheladan!

lördag 1 maj 2010

Fotomontage Förhoppningsvis ser det ut såhär i hallen inom några veckor *glad* Den fula sladden till vänster ska förstås bort. När den är borta så funkar golvvärmen också, och även om det inte riktigt är säsong för det så är det skönt med allt som är klart. Linnah har ätit lika ojämnt som vanligt. Igår åt hon faktiskt två mål i lugn och ro för egen maskin, men idag är vi tillbaka till det gamla vanliga. Jag har i alla fall hunnit tvätta och stryka en hel del och så försöker jag jobba mig igenom lagret av vinterkläder som jag hoppas inte kommer till användning mer på den här sidan av midsommar. Har till och med ställt in foppatofflor och sandaler i barnens garderob men det kanske är lite väl optimistiskt ;-) Pussåkramheladan!